Φολικό οξύ ή φυλλικό οξύ;

Το φολικό οξύ (folate) και το φυλλικό οξύ (folicacid), είναι διαφορετικές μορφές της βιταμίνης Β9 η οποία είναι απαραίτητη για τον οργανισμό καθώς αυτός δεν μπορεί να την συνθέσει από μόνος του. Παρότι υπάρχει διακριτή διαφορά ανάμεσα σ’ αυτές τις δύο μορφές, πολύ συχνά χρησιμοποιούνται ως συνώνυμα ακόμη και από επαγγελματίες υγείας. Η διευκρίνηση και κατανόηση των διαφορών τους είναι…

Πρόσθετα τροφίμων, πόσο ασφαλή είναι για τα παιδιά?

Πρόσθετα τροφίμων, πόσο ασφαλή είναι για τα παιδιά? Επίσημη ανακοίνωση της Αμερικανικής Παιδιατρικής Ακαδημίας αναφέρει ότι απαιτούνται  περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις επιπτώσεις των πρόσθετων στα τρόφιμα στην Αμερικανική αγορά τροφίμων. Αξίζει να αναφερθεί πως πολλά από τα χημικά πρόσθετα που βρίσκονται σήμερα στον εφοδιασμό των τροφίμων, δεν έχουν δοκιμαστεί καθόλου, ενώ άλλα δεν έχουν δοκιμαστεί σχετικά με τις ενδοκρινικές…

Προϊόντα ολικής αλέσεως να τα προτιμάμε ή όχι?

Προϊόντα ολικής αλέσεως να τα προτιμάμε ή όχι? Όλο και περισσότεροι νέοι άνθρωποι που ασχολούνται με τον υγιεινό τρόπο ζωής σήμερα, φαίνεται να κάνουν μία στροφή προς τη σωστή διατροφή, καθώς κατανοούν ότι μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα ζωής τους αλλά ακόμα και να την παρατείνει. Και όταν μιλάμε για σωστή διατροφή, σε αυτή περιλαμβάνονται πολλά είδη μέσα στα οποία…

Η θρεπτική αξία του χαλβά

Η θρεπτική αξία του χαλβά Ως ένα από τα πιο δημοφιλή παραδοσιακά τρόφιμα στην Ελλάδα κυρίως κατά την περίοδο της Σαρακοστής, ο χαλβάς, θεωρείται πολύ σημαντικός ως προς την θρεπτική του αξία. Μπορεί να καταναλωθεί σαν κύρια τροφή ή σαν επιδόρπιο μετά το γεύμα ή το δείπνο και με τον καφέ, και είναι ιδιαίτερα ωφέλιμος για την υγεία του οργανισμού.…

Πώς η διατροφή επηρεάζει τη ψυχική μας διάθεση

Πώς η διατροφή επηρεάζει τη ψυχική μας διάθεση Μια αδιαπραγμάτευτη σχέση ζωής συνιστά η διατροφή με τη ψυχική μας διάθεση. Η αλληλεπίδραση αυτής της σχέσης διαφαίνεται άμεσα στα ποσοστά της ενεργητικότητας, της σωματικής υγείας, της κοινωνικότητας και της ψυχικής μας ανάτασης. Γι’ αυτό το λόγο η όποια τροποποίηση της διατροφής μας δεν είναι εύκολη υπόθεση. Αναρωτηθήκαμε άραγε ποτέ «πότε τρώμε»…

Νέα επιστημονική μελέτη

Νέα επιστημονική μελέτη: το krill oil συμβάλλει στις εγκεφαλικές γνωστικές λειτουργίες! Νέα επιστημονικά δεδομένα έρχονται στην επικαιρότητα σχετικά με τη δράση του ελαίου Krill. Το Krill αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες βιομάζες στον κόσμο. Ζει στα κρύα και αμόλυντα νερά της Ανταρκτικής και τρέφεται με πλαγκτόν. Βασικό συστατικό του Krill είναι η υψηλή περιεκτικότητα του σε Ωμέγα 3 (Ω3), με…

Ανακοίνωση ΕΔΔΕ για την Παγκόσμια μέρα Διατροφής – Επισιτισμού 2013

Ανακοίνωση ΕΔΔΕ για την Παγκόσμια μέρα Διατροφής – Επισιτισμού 2013 Η φετινή Παγκόσμια μέρα Διατροφής / Επισιτισμού είναι αφιερωμένη στο ζήτημα δημιουργίας βιώσιμων συστημάτων παραγωγής τροφίμων, μεταποίησης και διακίνησής τους στους ανθρώπους του πλανήτη. Αυτό που για πολλούς ανθρώπους είναι αυτονόητο, η καθημερινή και εύκολη πρόσβαση σε τροφή, για άλλους είναι ένας διαρκής αγώνας επιβίωσης. Το επισιτιστικό  ζήτημα στο πλανήτη…

Καφές και αδυνάτισμα

Καφές και αδυνάτισμα Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη συνηθίζουν να ξεκινούν την ημέρα τους με έναν πρωϊνο καφέ. Συμβαίνει και σε εσάς το ίδιο;  Νιώθετε εξαρτημένοι από την κατανάλωση καφεϊνης; Σύμφωνα με αποτελέσματα πολυάριθμων ερευνητικών μελετών, τα τελευταία χρόνια γνωρίζουμε ότι η τακτική καταναλώση καφέ-λόγω της σύστασής του-φαίνεται να συμβάλλει στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης σακχαρώδους διαβήτη, ψυχικών ασθενειών…

Αμύγδαλα: μία τροφή σύμμαχος στο αδυνάτισμα

Αμύγδαλα: μία τροφή σύμμαχος στο αδυνάτισμα Πολύς κόσμος αποφεύγει την κατανάλωση αμυγδάλων εξαιτίας της υψηλής περιεκτικότητας τους σε λίπος και θερμίδες, αγνοώντας πιθανώς την πραγματική συμβολή τους στην απώλεια βάρους. Τα αμύγδαλα παρέχουν σημαντικές βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά  στον οργανισμό, όπως επίσης και καλής ποιότητας λιπαρά. Σας παρουσιάζουμε 5 οφέλη που συνδέουν τα αμύγδαλα με την απώλεια βάρους. 1. Πιο…

Το συνένζυμο Q10 βάλσαμο για την καρδιά

Το συνένζυμο Q10 βάλσαμο για την καρδιά Η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Καρδιολογίας σε πρόσφατες δημοσιεύσεις  της αναδεικνύει μία επιπλέον δράση του συνενζύμου CoQ10. Όπως περιγράφεται στην αναφορά, πάνω από μία δεκαετία είχε να βρεθεί ένα επιπλέον συστατικό που να μειώνει την θνησιμότητα από καρδιακή ανεπάρκεια και αυτό είναι το συνένζυμο CoQ10 για αυτό και συστήνεται παράλληλα με την παραδοσιακή θεραπεία. Το…

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart