ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Βιογραφικό Κλινικού Διαιτολόγου - Διατροφολόγου

Η Ευγενία Ηλιάδου, πήρε το πρώτο της πτυχίο το 2003 στη Διατροφή από το Πανεπιστήμιο του John Moores του Λίβερπουλ, Bsc (Hons) Nutrition. Το ενδιαφέρον της για τον κλάδο της διατροφής την οδήγησε να συνεχίσει σε μεταπτυχιακές σπουδές στην Κλινική Διαιτολογία, όπου και κατέκτησε τον αντίστοιχο τίτλο από το πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ, Msc Nutrition & Dietetics. Αυτόματα εγγράφηκε με τον τίτλο του Κλινικού Διαιτολόγου στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αγγλίας (State Registered Dietitian, UK).

Επίσης έχει παρακολουθήσει το μεταπτυχιακό δίπλωμα ‘Αθλητική Διατροφή’ από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.

Η κυρία Ηλιάδου απέκτησε την εργασιακή της εμπειρία σε νοσοκομειακά ιδρύματα του Ηνωμένου Βασίλειου κάποια εκ των οποίων συνοψίζονται παρακάτω:

 • Στο νοσοκομείο Women’s Hospital του Liverpool, με ειδίκευση κυρίως σε έγκυες γυναίκες με διαβήτη κύησης, παρακολούθηση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και το θηλασμό
 • Στο Harefield Hospital of London, ενός από τα καλύτερα νοσοκομεία Παγκόσμιου βελινεκούς με εξειδίκευση στην καρδιολογία και τον καρδιοχειρουργικό τομέα
 • Στο Dr Gray’s Hospital του Elgin της Σκωτίας, με ειδίκευση κυρίως σε ασθενείς που αντιμετωπίζουν αδυναμία θρέψης και χρήζουν διατροφικής υποστήριξης
 • Στο Royal Brompton Hospital of London με ειδίκευση κυρίως στα πνευμονολογικά περιστατικά, στους καρκινοπαθείς και στην κυστική ίνωση
 • Στο Primary care Trust of Birmingham που ειδικεύεται σε άτομα με ειδικές ανάγκες
 • Στο Royal Liverpool Hospital και το Royal Broadgreen Hospital που ειδικεύονται στα καρδειαγγειακά νοσήματα, νοσήματα της τρίτης ηλικίας και παιδιών
 • Στη Βαριατρική κλινική και κλινική παχυσαρκίας του Royal Manchester Hospital

 

Είναι μέλος του Βρετανικού Διαιτολογικού Συλλόγου (British Dietetic Association), του Συμβουλίου Επαγγελματιών Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (Ηealth Professions Council, UK), του Πανελλήνιου Διαιτολογικού Συλλόγου αποφοίτων του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, του Ελληνικού Ινστιτούτου Διατροφής και της Ευρωπαϊκής και Ελληνικής Εταιρείας Κλινικής διατροφής και μεταβολισμού www.espen.org.

Κατέχει επαγγελματική εξειδίκευση στις διατροφικές διαταραχές (ανορεξία, βουλιμία) και την παχυσαρκία από το Εθνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών του Ηνωμένου Βασιλείου (Master Practitioner in Eating Disorders from National Centre of Eating Disorders, www.eating-disorders.org.uk).

Η επιστροφή της στην Ελλάδα ξεκίνησε σε γνωστό βαριατρικό κέντρο της Αθήνας, όπου διετέλεσε υπεύθυνη διαιτολογικού τμήματος. Από το 2010 είναι Προϊσταμένη Διαιτολογικού Τμήματος Ιδιωτικής Κλινικής των Νοτίων Προαστίων, του ‘Mediterraneo’ Hospital στην Γλυφάδα www.mediterraneohospital.gr.

Στην Κλινική ‘Mediterraneo’ είναι υπεύθυνη για τα περιστατικά του παθολογικού, γαστρεντερολογικού, χειρουργικού, καρδιολογικού, καρδιοχειρουργικού τμήματος, της Μονάδας Εντατικής θεραπείας και Βαριατρικής παχυσαρκίας για Έλληνες και Διεθνείς ασθενείς.

Το 2015 η κ.Ηλιάδου ξεκίνησε εθελοντική εργασία στο Σύλλογο ΑΜΥΜΩΝΗ www.amimoni.gr στον οπόιο φιλοξενούνται άτομα με προβλήματα οράσεως και πρόσθετες αναπηρίες. Από το 2017 συνεργάζεται επίσημα με το ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΜΥΜΩΝΗ, μεριμνώντας για το Μενού και όποια διατροφική παρέμβαση χρειάζοντα τα άτομα που φιλοξενούνται.

Τα τελευταία 2 χρόνια είναι υπεύθυνη για το σχεδιασμό των Μενού ΟΛΩΝ των παιδικών Δημοσίων σταθμών στην περιοχή του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ.

Επίσης, διατηρεί το ιδιωτικό διαιτολογικό της γραφείο στην περιοχή του Ελληνικού στα Νότια Προάστια, πλησίον του Μετρό ‘Ελληνικό’.

Συντονίζει ομιλίες σε σχολεία, αρθρογραφεί στο διαδίκτυο, σε εφημερίδες και περιοδικά και συνεργάζεται ως σύμβουλος διατροφής με επώνυμες εταιρίες τροφίμων. Eπίσης, έχει διατελέσει επι χρόνια εκπαιδεύτρια σε Iνστιτούτα Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων στον κλάδο της Κλινικής Διατροφής και Διαιτολογίας.

Το 2019 η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ανακοίνωσε την επίσημη έναρξη συνεργασίας της κ. Ηλιάδου με την Εθνική Γυναικών.

  ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
  ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

  Start typing and press Enter to search

  Shopping Cart