Χειρουργική Παχυσαρκίας

Γενικές συστάσεις διατροφής μετά από χειρουργείο παχυσαρκίας

Μετά τη χειρουργική παχυσαρκίας είναι απαραίτητο να ακολουθήσετε ένα πρόγραμμα σταδιακής διατροφικής επανένταξης κυρίως για τον πρώτο μήνα μετεγχειρητικά.
Η κατανάλωση πρωτεΐνης είναι πάρα πολύ σημαντική σε όλα τα στάδια αλλά ιδιαίτερα το πρώτο διάστημα, διότι συμβάλλει καθοριστικά στην επούλωση των τραυμάτων.
Καθώς η ποσότητα τροφής που καταναλώνεται το πρώτο διάστημα είναι αρκετά μικρή, συνήθως συνίσταται η χρήση ειδικών κλινικών πρωτεϊνούχων σκευασμάτων, υπολογίζοντας πάντα τις διαθρεπτικές ανάγκες του κάθε ασθενούς ξεχωριστά.
Μία ισορροπημένη διατροφή είναι απαραίτητη σε όλα τα στάδια. Τρώγοντας μία ποικιλία φαγητών σε μικρές ποσότητες θα παρέχετε στον οργανισμό σας πρωτεΐνη (π.χ. από κρέας, ψάρι, γάλα, τυρί καθώς και άλλες διαιτητικές τροφές), υδατάνθρακες (πατάτες, ζυμαρικά, ρύζι και δημητριακά κ.α.), λιπαρά, βιταμίνες και ηλεκτρολύτες.
Μετά την επέμβαση μπορεί να κριθεί απαραίτητο να λάβετε ειδικές πολυβιταμίνες, σε περίπτωση που η διατροφή σας κριθεί ανεπαρκής.
Η κ.Ηλιάδου διαθέτει πολυετή πείρα στην παρακολούθηση περιστατικών που έχουν υποστεί τη βαριατρική χειρουργική μέθοδο για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart