Μύθοι και πραγματικότητες για τις μαμάδες
Posted in News

Μύθοι και πραγματικότητες για τις μαμάδες-κάποιες σύντομες οδηγίες για τις νεαρές μαμάδες και πως να διαχειριστούν θέματα σχετικά με τη διατροφή των παιδιών τους

Τρόφιμα υψηλά σε ζάχαρη και λίπος δίνουν επιπλέον ενέργεια αλλά είναι ιδιαίτερα χαμηλά σε θρεπτικά συστατικά. Μπορούν να καταναλωθούν σε μικρές μόνο ποσότητες, επιπλέον των βασικών υγιεινών τροφίμων που προαναφέρθηκαν. Χρησιμοποιείτε σπάνια το τηγάνι και προτιμήστε τη μαγειρική των τροφών στο φούρνο, στον ατμό ή βραστά. Προσθέστε με μέτρο μαργαρίνη ή ελαιόλαδο.

Προάγετε την κατανάλωση νερού και γάλακτος από τα παιδιά. Αποφύγετε τη συχνή κατανάλωση χυμών διότι περιέχουν αρκετά οξέα που μπορεί να καταστρέψουν το σμάλτο των δοντιών, οπότε συνίσταται η παράλληλη λήψη τους με γεύματα ή σνακς. Ο αριθμός των υγρών που πρέπει να καταναλώνουν τα παιδιά διαφέρει και εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Κατ’αρχάς, από τη θερμοκρασία περιβάλλοντος, από το πόσο ενεργητικά είναι τα παιδιά και τα φαγητά που καταναλώνουν. Προσφέρετε στο παιδί κάτι να πιει μαζί με το γεύμα και ενδιάμεσα των γευμάτων του. Προσφέρετε περισσότερα υγρά  στο παιδί σας κατά τις περιόδους όπου κυμαίνονται υψηλές θερμοκρασίες προκειμένου να είναι καλά ενυδατωμένο.

Τα παιδιά μέχρι την ηλικία των 5 ετών χρειάζεται να συμπεριλάβουν λιπαρές τροφές στη διατροφή τους. Όταν περάσουν την ηλικία των 5, οι διατροφικές οδηγίες συμβαδίζουν με αυτές των ενηλίκων. Οπότε δεν πρέπει να δίνουμε στα παιδιά ιδιαίτερα λιπαρά τρόφιμα επειδή βρίσκονται στην ανάπτυξη.

Τρόφιμα υψηλά σε ζάχαρη μπορούν να καταναλώνονται με μέτρο και να μην αντικαθίστανται ποτέ με ένα πλήρες γεύμα.

Δε χρειάζεται να προσθέσετε επιπλέον αλάτι στο μαγείρεμα για τα παιδιά. Χρησιμοποιήστε περισσότερα μπαχαρικά.

H άσκηση και η φυσική δραστηριότητα καλό είναι να αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής των παιδιών σε καθημερινή βάση. Αποτρέψτε την παρατεταμένη παρακολούθηση της τηλεόρασης, όπως και χρήσης ηλεκτρονικών παιχνιδιών.

Μην ξεχνάτε ότι ως γονείς είστε το πρότυπο  για τα παιδιά σας. Δώστε το καλό παράδειγμα!

Share this post
ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart