Καλοκαιρινές οδηγίες διατροφής
Posted in News

Καλοκαιρινές οδηγίες διατροφής

H καλοκαιρινή περίοδος είναι για πολλούς μία δύσκολη υπόθεση να συνεχίσουν τη διατροφή που συνήθως ακολουθούν τους υπόλοιπους μήνες του χρόνου. Τις περισσότερες φορές μάλιστα η αλόγιστη κατανάλωση φαγητού δεν είναι τίποτα περισσότερο από μία δικαιολογία για να ξεφύγουμε από τις διατροφικές μας συνήθειες.

Παρακάτω συνοψίζονται κάποιες χρήσιμες οδηγίες διατροφής κατά τη διάρκεια των διακοπών σας.

  1. Να πίνετε τουλάχιστον 1.0-1.5 λίτρα υγρών ημερησίως. Ιδιαίτερα εάν καταναλώνετε μεγαλύτερες ποσότητες καφεϊνούχων και αλκοολούχων ποτών τα οποία μπορεί να προκαλέσουν διούρηση και στη συνέχεια αφυδάτωση, για αυτό να καταναλώνετε ακόμη περισσότερο νερό.
  2. Να τρώτε μικρά και συχνά γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Δεν ισχύει σε καμία περίπτωση το ρητό ‘το πρωί να τρως σαν βασιλιάς, το μεσημέρι σανπλούσιος, το βράδυ σαν φτωχός’. Το πρωινό σας να είναι στα πλαίσια ισορροπημένων συνδυασμών. Εάν επιλέξετε κάτι από το φούρνο προτιμήστε τα κουλούρια Θεσσαλονίκης, σάντουιτς (γαλοπούλα, τυρί) και κριτσίνια ολικής αλέσεως πάντα συνοδευόμενα με 1 μερίδα γαλακτοκομικού και 1 φρούτο.
  3. Κατά τη διάρκεια της παραμονής σας στην παραλία προμηθευτείτε με φρούτα και σάντουιτς και συντηρήστε τα σε ασφαλείς θερμοκρασίες. Μην αφήνετε πολύ μεγάλα κενά μεταξύ των γευμάτων σας.
  4. Αποφύγετε τα τηγανητά και μειώστε τα λιπαρά στα γεύματά σας.
  5. Αγοράστε από το σούπερ μάρκετ ελαφριά γεύματα που μπορείτε να αποθηκεύσετε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου σας, όπως γιαούρτια χαμηλά σε λιπαρά, κράκερς, κριτσίνια, φρούτα και χυμούς φρούτων χωρίς προσθήκη ζάχαρης.
  6. Απολαύστε τα γεύματα σας στις διακοπές και θέστε ένα πιο ρεαλιστικό στόχο για το βάρος σας, τη συντήρηση.
Share this post
ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart