Ζυμαρικά

Υλικά
100 γρ πέννες ολικής άλεσης
1 κ.γλ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες και 1 κ.σ. ψιλοκομμένο
1 πορτοκαλί πιπεριά ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κύβους
2 σκελίδες σκόρδο
2 κ.γλ. σκόνη τσίλι
1 κ.γλ. αποξηραμένο κόλιανδρο
½ κ.γλ. κύμινο
400 γρ ντομάτα κονκασέ
196 γρ καλαμπόκι βρασμένο ή κονσέρβα
1 κ.γλ. σκόνη λαχανικών
1 αβοκάντο
ξύσμα και χυμό από ½ λάιμ
200 mL νερό
λίγο ψιλοκομμένο κόλιανδρο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
Βράστε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 10-12 λεπτά. Ταυτόχρονα ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι. Σοτάρετε το κρεμμύδι και την πιπεριά για μερικά λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Προσθέστε το σκόρδο, τα μπαχαρικά, την ντομάτα κονκασέ, το νερό και το καλαμπόκι. Σκεπάστε και σιγοβράστε για 15 λεπτά. Όσο η σάλτσα σιγοβράζει, σε ένα μπολ ανακατέψτε το αβοκάντο με το χυμό και το ξύσμα από το λάιμ και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Μεταφέρετε τις πέννες αφού τις έχετε στραγγίξει στη σάλτσα και ανακατέψτε. Σερβίρετε τα ζυμαρικά σε ένα μπολ, προσθέστε από πάνω το μείγμα με το αβοκάντο και προαιρετικά το ψιλοκομμένο κόλιανδρο.

www.bbcgoodfood.gr

Υλικά για 4 μερίδες
4 μπούτια κοτόπουλο
3 κ.γλ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 μεγάλη πιπεριά Φλωρίνης
1 πράσο
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
2 φρέσκες ντομάτες τριμμένες
1 λίτρο ζωμό λαχανικών (ή νερό)
500γρ. κριθαράκι ολικής άλεσης
Τυρί τριμμένο για το σερβίρισμα προαιρετικά

Εκτέλεση
Κόβουμε το κάθε μπούτι σε 2 κομμάτια. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο καλά και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα. Στην συνέχεια τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα. Προσθέτουμε λίγο ακόμα λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το πράσο και την πιπεριά Φλωρίνης. Προσθέτουμε τον πελτέ και την πιπεριά και ανακατεύουμε για ακόμα 2 λεπτά. Ξαναβάζουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφού εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το ζωμό και την τομάτα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1:30 ώρα. Αφαιρούμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και προσθέτουμε το κριθαράκι ολικής ανακατεύοντας συνέχεια για περίπου 3-4 λεπτά.
Αδειάζουμε το κριθαράκι μέσα σε ένα ταψί ή πυρίμαχο σκεύος και τοποθετούμε το κοτόπουλο από πάνω. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για περίπου 10-15 λεπτά ή έως ότου το κριθαράκι απορροφήσει τα υγρά του. (σε περίπτωση που χρειαστεί περισσότερα υγρά προσθέτουμε έξτρα ζωμό ή νερό). Σερβίρουμε με το τριμμένο τυρί και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

www.lambrosvakiaros.com

Υλικά για 4 μερίδες
4 μπούτια κοτόπουλο
3 κ.γλ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 μεγάλη πιπεριά Φλωρίνης
1 πράσο
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
2 φρέσκες ντομάτες τριμμένες
1 λίτρο ζωμό λαχανικών (ή νερό)
500γρ. κριθαράκι ολικής άλεσης
Τυρί τριμμένο για το σερβίρισμα προαιρετικά

Εκτέλεση
Κόβουμε το κάθε μπούτι σε 2 κομμάτια. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο καλά και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα. Στην συνέχεια τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα. Προσθέτουμε λίγο ακόμα λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το πράσο και την πιπεριά Φλωρίνης. Προσθέτουμε τον πελτέ και την πιπεριά και ανακατεύουμε για ακόμα 2 λεπτά. Ξαναβάζουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφού εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το ζωμό και την τομάτα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1:30 ώρα. Αφαιρούμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και προσθέτουμε το κριθαράκι ολικής ανακατεύοντας συνέχεια για περίπου 3-4 λεπτά.
Αδειάζουμε το κριθαράκι μέσα σε ένα ταψί ή πυρίμαχο σκεύος και τοποθετούμε το κοτόπουλο από πάνω. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για περίπου 10-15 λεπτά ή έως ότου το κριθαράκι απορροφήσει τα υγρά του. (σε περίπτωση που χρειαστεί περισσότερα υγρά προσθέτουμε έξτρα ζωμό ή νερό). Σερβίρουμε με το τριμμένο τυρί και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

www.lambrosvakiaros.com

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart