Ζυμαρικά

Ingredients:
100 gr.wholegrain pasta
1 tsp olive oil
1 large onion, sliced
1 orange pepper, deseeded and cut into chunks
2 garlic cloves, grated
2 tsp mild chilli powder
1 tsp ground coriander
½ tsp cumin seeds
400 gr can chopped tomatoes
196 gr can sweetcorn in water
1 tsp vegetable powder
1 avocad, stoned and chopped
½ lime, zest and juice
200 mL νερό
handful coriander, chopped, plus extra to serve

Method
Cook the pasta in salted water for 10-12 mins until al dente. Meanwhile, heat the oil in a medium pan. Add the sliced onion and pepper and fry, stirring frequently for 10 mins until golden. Stir in the garlic and spices, then tip in the tomatoes, half a can of water, the corn and bouillon. Cover and simmer for 15 mins. Meanwhile, toss the avocado with the lime juice and zest, and the finely chopped onion. Drain the penne and toss into the sauce with the coriander. Spoon the pasta into bowls, top with the avocado and scatter over the coriander leaves.

www.bbcgoodfood.gr

Ingredients for 4 servings
4 chicken legs
3 tbsp. olive oil
1 large onion
2 cloves garlic
1 large pepper of Florina
1 leek
1 tbsp. tomato paste
1 cup white wine
2 fresh grated tomatoes
1 liter of vegetable broth (or water)
500gr. wholemeal barley
Grated cheese for serving optional

Execution
Cut each leg into 2 pieces. In a large saucepan add the oil and fry the chicken well on both sides until golden. Then remove them from the pot. Add a little more oil and fry the onion, garlic, leek and Florin pepper. Add the pulp and pepper and stir for another 2 minutes. Put the chicken back in the pot and quench with the white wine and after the alcohol has evaporated add the broth and the tomato. Add salt and pepper and simmer on low heat for about 1:30 hours. Remove the chicken from the pot and add the whole barley, stirring constantly for about 3-4 minutes.
Pour the barley into a pan or fireproof dish and place the chicken on top. Bake in a preheated oven at 180 for about 10-15 minutes or until the barley absorbs its liquids. (in case more liquids are needed, add extra broth or water). Serve with grated cheese and chopped parsley.

www.lambrosvakiaros.com

Ingredients for 4 servings
4 chicken legs
3 tbsp. olive oil
1 large onion
2 cloves garlic
1 large pepper of Florina
1 leek
1 tbsp. tomato paste
1 cup white wine
2 fresh grated tomatoes
1 liter of vegetable broth (or water)
500gr. wholemeal barley
Grated cheese for serving optional

Execution
Cut each leg into 2 pieces. In a large saucepan add the oil and fry the chicken well on both sides until golden. Then remove them from the pot. Add a little more oil and fry the onion, garlic, leek and Florin pepper. Add the pulp and pepper and stir for another 2 minutes. Put the chicken back in the pot and quench with the white wine and after the alcohol has evaporated add the broth and the tomato. Add salt and pepper and simmer on low heat for about 1:30 hours. Remove the chicken from the pot and add the whole barley, stirring constantly for about 3-4 minutes.
Pour the barley into a pan or fireproof dish and place the chicken on top. Bake in a preheated oven at 180 for about 10-15 minutes or until the barley absorbs its liquids. (in case more liquids are needed, add extra broth or water). Serve with grated cheese and chopped parsley.

www.lambrosvakiaros.com

Yλικά:

500 γρ. βίδες ή άλλα ζυμαρικά της αρεσκείας σας

4 τσακώνικες μελιτζάνες, κομμένες σε κύβους

600 γρ. ώριμες σφιχτές ντομάτες, τριμμένες, μαζί με το ζουμί τους

2 μικρά κρεμμύδια ξερά, κομμένα σε ψιλά καρέ

1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη

ξύδι

2 κουτ. σούπας ζάχαρη

50 γρ. ελιές πράσινες, χωρίς το κουκούτσι, ψιλοκομμένες

2 κουτ. σούπας φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα

2 κουτ. σούπας φρέσκα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα λάδι για το τηγάνισμα

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση:

Αλοίφουμε τις μελιτζάνες με λίγο ελαιόλαδο με ένα πινέλο και τις βάζουμε σε λαδόκολλα και ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για περίπου 3 – 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Ρίχνουμε τις ντομάτες, το ξίδι, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε για περίπου άλλα 10 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα. Προσθέτουμε τις ελιές, το μαϊντανό, το βασιλικό, τις μελιτζάνες, ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Παράλληλα, σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε, τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε.

 

www.infokids.gr

Υλικά

1 κρεμμύδι

1 σκ. Σκόρδο

500 γρ μανιτάρια λευκά

1 πιπεριά κόκκινη

1 πιπεριά πράσινη

2 κ.σ ελαιόλαδο

1 πρέζα ζάχαρη

1 κ.σ πελτέ ντομάτας
50 γρ. κρασί λευκό
400 γρ. ντομάτα κονκασέ

½ κ.γ. κύμινο

1 πρέζα μπούκοβο

500 γρ. σπαγγέτι ολικής άλεσης

Αλάτι

Εκτέλεση

Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια βάζουμε τα μανιτάρια, τις πιπεριές κομμένες σε κομμάτια και χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν. Βάζουμε στην καυτή κατσαρόλα το κρεμμύδι, τοσκόρδο και το μείγμα από το πολυμηχάνημα και σοτάρουμε μέχρι να φύγει η περιττή υγρασία. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τον πελτέ και σοτάρουμε. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.Στη συνέχεια, βάζουμε τη ντομάτα κονκασέ, τοκύμινο, το μπούκοβο και ανακατεύουμε. Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει προσθέτουμεαλάτι, τα μακαρόνια και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και σερβίρουμε.

www.maggicooking.gr

This is custom heading element

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart