Πίτες

Υλικά για 30 μερίδες (των 20γρ)
400 γρ. ανθότυρο
100 γρ. κοτόπουλο σε μικρά κυβάκια
2 αυγά
50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
φρέσκα αρωματικά της αρεσκείας μας ψιλοκομμένα
αλάτι
πιπέρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190° C στον αέρα. Βάζουμε το τυρί σε ένα μπολ, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και με ένα πιρούνι ομογενοποιούμε το μείγμα. Μπορεί να χρειαστεί λίγο παραπάνω αλεύρι αν τα αυγά είναι μεγάλα ή το τυρί να έχει παραπάνω υγρασία. Γενικά προσέχουμε λίγο με το αλεύρι για να μην βγουν πολύ στεγνά και “αλευρένια” τα πιτάκια μας. Πρέπει να βάζουμε ίσα ίσα μέχρι η ζύμη να μην κολλάει και να πλάθεται εύκολα. Πλάθουμε μπαλάκια και τα βάζουμε σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα. Ψήνουμε για 20 λεπτά τουλάχιστον ανάλογα βέβαια με το μέγεθος που έχουμε πλάσει τα πιτάκια μας.

www.akispetretzikis.com

Υλικά
200 γρ φέτα με χαμηλά λιπαρά
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
4 κολοκυθάκια
6 ασπράδια
4 αυγά
1/2 μάτσο μυρωδικά (μυρώνια, μαϊντανό, άνηθο, δυόσμο)
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι & Πιπέρι

Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμύδια. Τρίβουμε τρία από τα κολουθάκια στον χοντρό τρίφτη και τα στραγγίζουμε καλά.Βάζουμε σε ένα τηγάνι 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν και να αλλάξουν χρώμα. Ρίχνουμε τα κολοκυθάκια και σοτάρουμε για 5-6 λεπτά. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.Σπάμε τα αυγά και τα ασπράδια σε ένα μπολ, αλατοπιπερώνουμε και τα χτυπάμε καλά. Σπάμε μέσα στα αυγά την φέτα με τα χέρια, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και τα σοταρισμένα κρεμμύδια & κολοκυθάκια και ανακατεύουμε καλά.Λαδώνουμε μία ταρτιέρα ή ένα στρογγυλό πυρίμαχο σκέυος και ρίχνουμε το μείγμα των αυγών. Κόβουμε το τελευταίο κολοκυθάκι σε λεπτές φέτες και τις στρώνουμε πάνω από το σφουγγάτο.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 180οC για 30-40 λεπτά.

www.madameginger.com

Υλικά
1 κιλό κολοκυθάκια
250 γρ. τυρί κότατζ ή ρικότα
50 γρ. αλεύρι
100 γρ. σιμιγδάλι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
4-5 αυγά
αλατοπίπερο
ρίγανη

Εκτέλεση
Πλένουμε και κόβουμε σε ροδέλες τα κολοκυθάκια, τα αφήνουμε να στραγγίξουν.Ενώνουμε αλεύρι, σιμιγδάλι και το μπέικιν σε μπολ.Χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το τυρί, αλατοπίπερο και ρίγανη.Προσθέτουμε το μείγμα αλευριού-σιμιγδάλι και ανακατεύουμε. Στο τέλος προσθέτουμε τα κολοκυθάκια. Λαδώνουμε καλά ένα 28άρι ταψάκι και πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι.Ρίχνουμε το μείγμα μας ψήνουμε την πίτα μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 35 λεπτά περίπου να ροδίσει.

www.cookpad.com

Υλικά
600 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φλιτζάνι γάλα ελαφρύ
1 φλιτζάνι γιαούρτι 2%
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
3 αυγά
300 γρ τυρί με χαμηλά λιπαρά (της αρεσκείας σας) σε κύβους
Αλάτι-πιπέρι
Δυόσμος προαιρετικά
½ φλιτζάνι μαργαρίνη

Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τη μαργαρίνη με τα αυγά και τα χτυπάμε με το σύρμα. Προσθέτουμε το γάλα,το γιαούρτι,αλάτι,πιπέρι,ανακατεύουμε και προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη κάπως πιο πηκτή. Έχουμε κόψει τα τυριά μας σε κύβους ή σε φέτες (όπως μας αρέσει), τα προσθέτουμε μέσα στη ζύμη κι ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε τον δυόσμο. Βουτυρώνουμε ένα ταψί ή φόρμα για κέικ , πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι κι αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς , πάνω και κάτω για περίπου 40 λεπτά.

www.chefoulis.gr

Υλικά
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό 2%
1 κιλό μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε φέτες
4 αυγά
400 γρ. σκληρό τυρί με χαμηλά λιπαρά κομμένα σε κυβάκια
4 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
αλάτι
πιπέρι
λίγο βούτυρο για το άλειμμα του σκεύους
4-5 φέτες γαλοπούλα (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια για να γίνει ένα ενιαίο μείγμα όχι πολύ σφιχτό. Στρώνουμε το μείγμα σε πυρέξ σε πάχος 1-2 δάχτυλα. Βάζουμε το πυρέξ στο φούρνο ο φούρνος να είναι προθερμασμένος. Ψήνουμε στους 220 βαθμούς για περίπου 60 λεπτά.

www.sintages365.eu

Υλικά για 1 ταψί του φούρνου
10 φύλλα κρούστας
600 γραμμάρια κίτρινη κολοκύθα τριμμένη στον τρίφτη
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
200 γρ φέτα με χαμηλά λιπαρά τριμμένη
3 αyγά
αλάτι, πιπέρι
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων

Εκτέλεση
Τρίβετε την ψίχα της κίτρινης κολοκύθας στη χοντρή πλευρά του τρίφτη. Το βάζετε μέσα σε ένα κατσαρολάκι χωρίς νερό ή λάδι και το αφήνετε να ζεσταθεί να αρχίσει να βγάζει τα υγρά του. Το δουλεύετε στη φωτιά για 10 λεπτά της ώρας. Το βγάζετε το αφήνετε σε σουρωτήρι και το πιέζετε με τα χέρια σας να φύγουν τα υγρά. Στη συνέχεια το βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνετε μέσα το τριμμένο κρεμμύδι, θρυμματίζετε τη φέτα, αλατίζετε ελαφρά και ρίχνετε μπόλικο μαυροπίπερο. Ανακατεύετε τα υλικά. Προσθέτετε τα 3 αυγά χτυπημένα και ανακατεύετε για μια τελευταία φορά.Παίρνετε ένα μεσαίο ταψί του φούρνου, το λαδώνετε καλά και στρώνετε 4-5 φύλλα λαδώνοντάς τα ένα-ένα.Αδειάζετε τη γέμιση μέσα τη στρώνετε με ένα πιρούνι και αναδιπλώνετε ότι περίσσεψε από τα κάτω φύλλα πάνω στη γέμιση. Σκεπάζετε με άλλα 4-5 φύλλα λαδώνοντάς τα ένα-ένα, τα τακτοποιείτε να μπουν μέσα στο ταψί καλά και κόβετε τη πίτα βαθιά με ένα κοφτερό μαχαίρι σε τετράγωνα. Ψήνετε τη πίτα στους 180ο στο φούρνο και μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και τα πάνω και τα κάτω φύλλα.

www.e-syntages.gr

Υλικά
500 γρ φύλλο χωριάτικο
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
3-4 μεγάλα πράσα, κομμένα σε λεπτές φέτες
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/4 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
150 γρ. φέτα με χαμηλά λιπαρά
2 αυγά

Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Σε πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.Σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.Προσθέτουμε τα πράσα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, σε μέτρια φωτιά, για 7-8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν αρκετά.Πασπαλίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμα.Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τα λαχανικά να κρυώσουν για τουλάχιστον 10 λεπτά.Προσθέτουμε το μαϊντανό, το γιαούρτι, τη φέτα και τα αυγά και ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν τα υλικά σε γέμιση. Τοποθετούμε τα μισά φύλλα στη βάση του ταψιού αλείφοντάς τα με ελάχιστο ελαιόλαδο, απλώνουμε τη γέμιση ομοιόμορφα και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα με τον ίδιο τρόπο. Ψήνουμε την πρασόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC-200oC, για 35-40 λεπτά, μέχρι να χρυσίσει το φύλλο.

www.madameginger.com

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart