Κοτόπουλο

Υλικά για 4 μερίδες
1 + 1/2 κ.γλ. κάρυ σε σκόνη
Αλάτι
Πιπέρι
4 στήθη κοτόπουλου
230 γραμμάρια πιπεριές όλα τα χρώματα
1 φλιτζάνι γάλα καρύδας ή γάλα 1.5% λιπαρά
Χυμό από 1 λάιμ

Εκτέλεση
Ζέσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με 1 κουταλάκι του γλυκού κάρυ σε σκόνη αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι μέχρι να πάρει χρώμα. Σε μια άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε τις πιπεριές και το υπόλοιπο 1/2 κουταλάκι του γλυκού κάρυ για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το γάλα καρύδας (ή το κανονικό γάλα) και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά ή μέχρι η σάλτσα να πήξει ελαφρά..
Προσθέτουμε το χυμό λάιμ μέσα στη σάλτσα και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Σερβίρουμε το κοτόπουλο μαζί με τη σάλτσα και με φέτες λάιμ.

www.tlife.gr

Υλικά για 2 μερίδες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου κομμένα σε μπουκιέ
2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε φέτες
½ φλ. λευκό ξηρό κρασί
400 γραμ. ντοματάκια κονκασέ
1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
Αλάτι
Πιπέρι
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κεσεδάκι (200 γραμ.) στραγγιστό γιαούρτι 2%
Για το σερβίρισμα
βρασμένο ρύζι καστανό

Εκτέλεση
Για το κοτόπουλο με πιπεριές. ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και ροδίζουμε το κρέας για 4΄-5΄, να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές.
Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και αφήνουμε τα λαχανικά να μαραθούν για 4΄-5΄. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 2΄ και να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τις ντομάτες και αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας, για περίπου 40΄. Αφού βράσει το φαγητό, το αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το γιαούρτι και το μαϊντανό και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε ρύζι στα πιάτα και από πάνω τοποθετούμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα του.

www.argiro.gr

Υλικά
2 κ.σ. ελαιόλαδο
500 γρ κοτόπουλο, χωρίς κόκαλλα
Λίγο αλεύρι
300 γρ μανιτάρια
2 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
250mLζωμό κοτόπουλο
1 κ.σ. ξύδι λευκό
50 γρ αρακά κατεψυγμένο
Μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι το κοτόπουλο το οποίο έχουμε κόψει σε λεπτές λωρίδες και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει χρώμα. Στη συνέχεια, αφαιρούμε το κοτόπουλο από το τηγάνι και προσθέτουμε τα μανιτάρια μέχρι να μαλακώσουν και στη συνέχεια τα αφαιρούμε από το τηγάνι. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 5 λεπτά και και συνέχεια προσθέτουμε το ζωμό και το ξύδι. Βάζουμε πίσω στο τηγάνι το κοτόπουλο και τα μανιτάρια και σιγομαγειρεύουμε για 15 λεπτά. Τέλος, προσθέτουμε τον αρακά και τον μαϊντανό και σερβίρουμε.

www.bbcgoodfood.com

Υλικά
1 κ.σ. ελαιόλαδο
500 γρ κοτόπουλο, χωρίς κόκαλλα
1 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
200γρ ντομάτα κονκασέ
1 κ.σ. κύμινο
500 γρ. βρασμένες φακές
2 κουταλιές ξίδι από κόκκινο κρασί
Μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση
Ζεστάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και τοποθετήστε σε ένα ταψί το ελαιόλαδο, το κοτόπουλο και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Ψήστε για 10 λεπτά και στη συνέχεια προσθέστε τη ντομάτα κονκασέ και το κύμινο. Συνεχίστε το μαγείρεμα για άλλα δέκα λεπτά. Τοποθετήστε τις βρασμένες φακές σε ένα μεγάλο μπολ. Μόλις το κοτόπουλο είναι έτοιμο, τοποθετήστε το περιεχόμενο του ταψιού στο μπολ με τις φακές και ανακατέψτε. Τέλος, προσθέστε το ξύδι και το μαϊντανό και σερβίρετε.

www.bbcgoodfood.com

Υλικά
6 στήθη κοτόπουλου χωρίς δέρμα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
½ κουταλιού της σούπας μπαλσάμικο ξύδι
140 γρ ρόκα
25 γρ παρμεζάνα
φέτες λεμονιού
Για τη μαρινάδα
2 σκελίδες σκόρδου
3 κλωνάρια δεντρολίβανο
6 φύλλα φασκόμηλου, ψιλοκομμένα
Ξύσμα αποό 1 λεμόνι και χυμό από ½ λεμόνι
3 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Για τη μαρινάδα, συνθλίβουμε το σκόρδο με μια καλή πρέζα αλατιού χρησιμοποιώντας ένα γουδοχέρι. Προσθέτουμε το δεντρολίβανο και το φασκόμηλο, και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και το χυμό από το λεμόνι, το ελαιόλαδο και λίγο μαύρο πιπέρι. Ρίχνουμε τη μαρινάδα πάνω από το κοτόπουλο και απλώνουμε καλά. Αφήστε το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ψήνουμε το κοτόπουλο. Μόλις είναι έτοιμο, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το βαλσαμικό ξίδι σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τη ρόκα και την παρμεζάνα και σερβίρουμε.

www.bbcgoodfood.com

Υλικά για 2 μερίδες:
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου (κομμένα σε λεπτές λωρίδες)
2 ξερά κρεμμύδια (κομμένα σε λεπτές φέτες)
3 χρωματιστές πιπεριές (κομμένες σε φέτες)
1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι ή φρέσκια ρίγανη
1/4 φλ. λευκό ξηρό κρασί
1/2 φλ ζωμό κότας
2 ώριμες τριμμένες ντομάτες
1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 γεμάτες κουταλιές στραγγιστό γιαούρτι (2% λιπαρά)
1 φλιτζάνι βρασμένη κινόα

Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και ροδίζουμε το φιλέτο κοτόπουλο για 4΄-5΄, να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές το θυμάρι και σοτάρουμε για 3΄.Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 2΄ και να εξατμιστεί τελείως το αλκοόλ.Προσθέτουμε τις ντομάτες και αλατοπιπερώνουμε. Περιχύνουμε με το ζωμό, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο για περίπου 20΄.Αφού βράσει το φαγητό, το αποσύρουμε από τη φωτιά. Τότε θα έχει μείνει με λίγα υγρά. Προσθέτουμε το γιαούρτι και το μαϊντανό και ανακατεύουμε.
Για την κινόα
Βάζουμε την κινόα σε λεπτό σουρωτήρι και την ξεπλένουμε πολύ καλά κάτω από τρεχούμενο νερό, μέχρι το νερό που θα τρέχει να μην είναι πλέον λευκό, αλλά να βγαίνει διάφανο. Βάζουμε την κινόα σε μία κατσαρόλα, ρίχνουμε νερό να την σκεπάζει και σιγοβράζουμε μέχρι να σκάσει ο καρπός, για περίπου 10 λεπτά και να ανοίξει, αλλά όχι να λιώσει.Αλατίζουμε την κινόα την ώρα που βράζει. Την στραγγίζουμε καλά.Σερβίρουμε σε πιάτα την κινόα και από πάνω βάζουμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα του.

www.argiro.gr

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart