Αξία μητρικού θηλασμού
Posted in News

Αξία μητρικού θηλασμού

Όλο και περισσότερες μητέρες αγνοούν τη μεγάλη αξία του μητρικού θηλασμού στις ημέρες μας. Με αφορμή τον όλο και αυξανόμενο αριθμό αυτών των γυναικών θα συνοψίσουμε ξανά μερικά από τα πλεονεκτήματα του θηλασμού σχετικά με τις διατροφικές βάσεις που θέτει η μητέρα στη ζωή του μωρού της.

  • Το μητρικό γάλα περιέχει θρεπτικές ουσίες  βιολογικά χρήσιμες για την ανάπτυξη του παιδιού, όπως είναι οι πρωτεΐνες, βιταμίνες, υδατάνθρακες, λίπος, ανόργανα στοιχεία, οι οποίες απορροφώνται καλύτερα σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο τροποποιημένο γάλα.
  • Το μητρικό γάλα είναι βακτηριακά ασφαλές, πάντα διαθέσιμο και κατάλληλο για να δοθεί στο νεογνό στην σωστή θερμοκρασία, ενώ η προετοιμασία του δεν είναι χρονοβόρα.
  • Περιέχει αντιφλεγμονώδεις παράγοντες και αντισώματα προστατεύοντας το νεογνό από διάφορες λοιμώξεις και νοσήματα, ενώ παράλληλα ελαττώνει το  μελλοντικό κίνδυνο εμφάνισης σακχαρώδη διαβήτη, παχυσαρκίας κλπ.
  • Τα παιδιά που θηλάζουν έχουν καλύτερη θρέψη, αύξηση και ανάπτυξη και έχουν λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν αλλεργίες, αναιμία, ραχίτιδα.
  • Ο θηλασμός προάγει την στενότερη επαφή της μητέρας με το νεογνό,  βοηθάει την μητέρα να χάσει τα επιπλέον κιλά που πήρε κατά την εγκυμοσύνη, ενώ στατιστικά έχει αποδειχθεί ότι οι θηλάζουσες έχουν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο του μαστού, της μήτρας και των ωοθηκών.
Share this post
ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart