Υλικά για 12 μερίδες
Για τη βάση
180 γρ. μπισκότα τύπου digestive χωρίς ζάχαρη
60 γρ. βούτυρο, λιωμένο
Για την κρέμα γιαουρτιού
700 γρ. γιαούρτι 2%, στραγγιστό
500 γρ. νερό
2 συσκευασίες ζελέ φράουλα χωρίς ζάχαρη
200 γρ. φράουλες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
Για το ζελέ
1 συσκευασία ζελέ φράουλα
400 γρ. νερό
Φράουλες, καθαρισμένες και κομμένες στη μέση για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Για τη βάση: Βάζουμε στο μούλτι τα μπισκότα και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε ένα ωραίο μείγμα που να μοιάζει με βρεγμένη άμμο. Ετοιμάζουμε μια φόρμα 23 εκ. με αποσπώμενη βάση βάζοντας γύρω-γύρω ένα κομμάτι λαδόκολλα. Aδειάζουμε στη φόρμα το μείγμα και το πιέζουμε με ένα ποτήρι. Βάζουμε τη βάση στο ψυγείο.
Για την κρέμα: Ρίχνουμε το γιαούρτι σε ένα μεγάλο μπολ. Βράζουμε τα 500 γρ. νερό, ρίχνουμε μέσα τα 2 σακουλάκια ζελέ φράουλα και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει λίγο και το αδειάζουμε μέσα στο μπολ με το γιαούρτι. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε τις κομμένες φράουλες και αδειάζουμε το μείγμα αυτό πάνω από τη βάση με τα μπισκότα. Αφήνουμε τη φόρμα μέσα στο ψυγείο για να κρυώσει καλά και να σφίξει η κρέμα μας.
Για το ζελέ: Ετοιμάζουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή και, όταν έχει παγώσει το γλυκό στο ψυγείο και το ζελέ μας έχει κρυώσει λίγο, το αδειάζουμε και αυτό μέσα στη φόρμα και προσθέτουμε από πάνω τις υπόλοιπες φράουλες. Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να πήξει καλά και σερβίρουμε.
Υλικά
3 ασπράδια αυγών
1 φλιτζ. σπορέλαιο
1 φλιτζ. νιφάδες βρώμης (κουάκερ)
1 φλιτζ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλιτζ. Γάλα σόγιας ή με λακτόζη
2 ώριμα φρούτα (π.χ. μπανάνες)
1 βανίλια
½ κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
1/2 φλιτζ. Καστανή ζάχαρη
Εκτέλεση
Πολτοποιείς στο μπλέντερ τη βρώμη μέχρι να γίνει πούδρα. Πολτοποιείς στο μπλέντερ τα φρούτα.
Χτυπάς τα ασπράδια τους κρόκους με τη ζάχαρη, στη συνέχεια προσθέτεις τη βανίλια, το αλεύρι, το σπορέλαιο και την κανέλα και αναμιγνύεις όλα τα υλικά προσθέτοντας το μπέικιν πάουντερ.
Βάλε το μείγμα σε φόρμα σιλικόνης ή σε φόρμα καλυμμένη με αντικολλητικό χαρτί φούρνου και ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.
Υλικά για 12-15 μερίδες
1 φλιτζάνι ζάχαρη
¾ φλιτζάνι καλαμποκέλαιο
1½ κουτ. σούπας ξίδι
1½ κουτ. σούπας κονιάκ
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
2/3 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
1 κ.γλ. σόδα
1 φλιτζάνι νερό
½ φλιτζάνι κακάο
3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
150 γραμ. κουβερτούρα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Για το κέικ χωρίς αυγά, βάζουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη, το λάδι, το ξύδι, το κονιάκ, αλάτι, ξύσμα από 2 πορτοκάλια τη βανίλια και ανακατεύουμε πολύ καλά με κουτάλι να λιώσει η ζάχαρη.
Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό και τα προσθέτουμε. Προσθέτουμε το νερό. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το baking powder και το κακάο και τα ρίχνουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε με κουτάλι. Δεν παραδουλεύουμε το μείγμα μας. Βάζουμε σε στρογγυλή φόρμα για κέικ το μείγμα και ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 170 βαθμούς στην κάτω σχάρα του φούρνου για περίπου 55 λεπτά.
Υλικά για 4 μερίδες
2 αβοκάντο (χωρίς κουκούτσι και τη φλούδα)
1 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου
½ φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμου
¾ φλιτζάνιού κακάο σε σκόνη, χωρίς ζάχαρη
1 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Κανέλα
Μια πρέζα αλάτι
Για το σερβίρισμα προαιρετικά
Κομματάκια κουβερτούρας
Τριμμένα καρύδια
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μίξερ και τα χτυπάμε πολύ καλά. Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για τουλάχιστον 2 ώρες και σερβίρουμε σε 4 μπολ.
Υλικά για 10 μερίδες
4 μπανάνες
200 γρ. φράουλες
50 γρ. τυρί κρέμα, με χαμηλά λιπαρά
50 γρ. φράουλες, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις μπανάνες σε φέτες πάχους 1 εκ. και τις βάζουμε σε ένα μπολ στην κατάψυξη. Κόβουμε το κοτσάνι από τις φράουλες και τις κόβουμε στη μέση. Τις βάζουμε σε ένα μπολ στην κατάψυξη. Αφήνουμε τα 2 μπολ στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες μέχρι να παγώσουν τα φρούτα. Αφαιρούμε τα φρούτα από την κατάψυξη και τα χτυπάμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια μαζί με το τυρί κρέμα μέχρι να πάρουμε ένα μείγμα κρεμώδες που να έχει την υφή παγωτού.
Μεταφέρουμε σε ένα μπολ, σκεπάζουμε και βάζουμε στην κατάψυξη για 4 ώρες μέχρι να σφίξει καλά το μείγμα. Σερβίρουμε με φρέσκες φράουλες, κομμένες στα 4.