Α. Αμυλούχα τρόφιμα (ψωμί, πατάτες, ρύζι, μακαρόνια, καλαμπόκι, δημητριακά) |
1. Πόσο συχνά συμπεριλαμβάνετε ψωμί, φρυγανιές ή δημητριακά με το πρωινό σας; |
|
2. Πόσο συχνά καταναλώνετε ψωμί ή δημητριακά υψηλά σε φυτικές ίνες; |
|
3. Συμπεριλαμβάνετε τα παραπάνω τρόφιμα με κάθε γεύμα σας; |
|
4. Προσθέτετε βούτυρο ή λάδι στα μακαρόνια, τις πατάτες ή το ρύζι στο μαγείρεμα; |
|
Β. Φρούτα και λαχανικά
|
5. Πόσο συχνά καταναλώνετε φρούτα ή πίνετε χυμούς ; |
|
6. Προσθέτετε επιπλέον ζάχαρη ή μέλι στα φρούτα; |
|
7. Πόσο συχνά καταναλώνετε σαλάτες (ωμά λαχανικά ή βραστά) ; |
|
8. Προσθέτετε αρκετό λάδι ή dressing στις σαλάτες; |
|
Γ. Κρέας, Ψάρι και Υποκατάστατα |
9. Πόσο συχνά συμπεριλαμβάνετε στο διαιτολόγιο σας φακές, αρακά ή φασόλια;
|
|
10. Πόσο συχνά καταναλώνετε ψάρια, συμπεριλαμβανομένου των κατεψυγμένων; |
|
11. Πόσο συχνά καταναλώνετε τηγανιτά ψάρια; |
|
Δ. Γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα
|
12. Πόσο συχνά τρώτε μία μερίδα γαλακτοκομικών προϊόντων ( 1 φλιτζάνι γάλα, 30γρ. τυρί, 1 κεσεδάκι γιαούρτι); |
|
13. Πόσο συχνά καταναλώνετε γαλακτοκομικά προϊόντα με μειωμένα λιπαρά; |
|
Ε. Τρόφιμα υψηλά σε λιπαρά και ζάχαρη |
14. Πόσο συχνά καταναλώνετε προϊόντα υψηλά σε ζάχαρη και λιπαρά, όπως σοκολάτες, κεϊκ, μπισκότα, πάστες; |
|
15. Πόσο συχνά καταναλώνετε αναψυκτικά (κανονικά, όχι τύπου light) |
|
|